top of page

Outfit: DIY

Jullie weten misschien dat ik een webshop heb met modestoffen, en ik vind van mezelf dat ik echt de allermooiste stoffen heb! Er zijn zoveel stofjes die ik wil dragen, maar zo weinig tijd om er altijd een kledingstuk van te maken. Vandaag draag ik dus gewoon een lap stof, die ik met knopen en spelden tot een jurk maakte.

 

Zo veel mooie stofjes, zo weinig tijd. Op Instagram kwam ik plots een filmpje tegen waarin een vrouw toonde hoe je van een sjaal een jurk kan maken. Lightbulb moment: ik kan dat ook doen met onze stoffen! Ik koos een stofje uit waar ik al langer helemaal verliefd op was, en ik vind het resultaat eigenlijk echt geslaagd.


DIY

Ik probeer uit te leggen hoe je deze jurk zelf in elkaar drapeert. Je neemt een grote lap stof en plooit hem twee keer dubbel. Eén hoek knoop je aan elkaar, zodat je twee armgaten krijgt. Plooi weer open en steek je armen door de gaten, zodat je een lange vest aan hebt. Dan is het een kwestie van de stof naar voren te brengen en vast te spelden zodat alles gesloten is, en flatterend is op de taille. Een beetje trial and error, maar moeilijk is het zeker niet. Ik zou enkel nog de randen omzoomen en dan kan je niet eens zien dat het gewoon een stuk stof is!


De stof

Dit stofje lag er al een beetje langer, en elke keer dat ik het zag vond ik dat we er iets mee moesten maken. Toen er een stuk van de stof over was, dacht ik meteen: die is voor mij! Het was de perfecte lap stof om mijn jurk van te "maken". Het is een soepele viscose met een stijlvolle print op een bruine achtergrond. Echt zo'n stofje waarmee je keiveel kan doen.


De schoenen

Tegenwoordig draag ik weer heel graag en vaak hoge hakken. Deze fijne sandaaltjes hebben een hoge stiletto hak, maar toch kan ik ze redelijk lang dragen. Wat ik vooral belangrijk vind bij hakken, is dat ze voldoende ondersteuning bieden. Ken je zo van die hakken die net iets te los aan de schoen zitten, zodat je het gevoel hebt dat alles wiebelt? Hatelijk! Deze sandaaltjes hebben dat niet, en daarom zitten ze al jarenlang in mijn schoenenkast.

Maak jij je kleren al zelf?
 

P.S.: Volg je me al?


Σχόλια


bottom of page