top of page

Outfit: Avalon

Zelfgemaakte kleding is toch altijd nét iets specialer om te dragen, vind je niet? Vandaag draag ik een jurkje uit een stof van Stoffenboetiek, en ook het patroon vind je op de webshop van Stoffenboetiek.

 Ik word altijd vrolijk van felle kleurtjes, en al helemaal als dat kleurtje fuchsia roze is. Het is gewoon echt mijn lievelingskleur en ik heb het geluk dat het ook een kleur is waar ik goed mee sta. Ik koos dus uiteraard een fel stofje, en het werd deze satijnen stof.


Het patroon

Sinds kort zijn er bij Stoffenboetiek een aantal basic patroontjes te vinden waar je veel kanten mee uit kan. De Avalon jurk is eigenlijk een lange jurk die ideaal is om te maken in allerlei verschillende stoffen. Door het lint op de taille hoeft de stof zelfs niet te rekken, en het is een makkelijk patroon dat in 1-2-3 in elkaar zit. Bovendien kan je de jurk eindeloos personaliseren door de details aan te passen. Ik koos ervoor de jurk in te korten - ik draag niet vaak lange jurken omdat ik altijd bang ben dat die in de ketting van mijn fiets blijft zitten.


De stof

Voor het Avalon patroon kan je eigenlijk zowat alle stoffen kiezen. Ik ging voor een stof zonder stretch; het werd een viscose satijn in een fel roze. Viscose heeft als voordeel dat het een natuurlijke vezel is, maar let wel op: dit stofje moet je strijken. De kwaliteit is wel onberispelijk, en voelt luxueus aan. Je kan deze stof ook inzetten voor een lange feestjurk! Zo stijlvol!


De schoenen

Hoe cute zijn mijn sandaaltjes? Ze zijn van MEXX en ik kocht ze bij Omoda. Deze sandaaltjes zitten super comfortabel, en ik hou van de schattige lichtblauwe kleur.Maak jij je kleren al zelf?
 

P.S.: Volg je me al?


Comments


bottom of page