top of page

Mijn favoriete podcasts

Podcasts, wie luistert ze niet? Ik ben alvast een fanatieke podcast-luisteraar, en altijd op zoek naar nieuwe tips. Vandaag wil ik je alvast een paar van mijn favoriete podcasts delen!


 

Ik doe alvast even een toegeving: ik luister het allerliefst naar True Crime. In mijn lijst vind je dus voornamelijk podcasts over moorden en verdwijningen, maar ook een paar andere thema's!


Het lijstje is in willekeurige volgorde, want ik vind het moeilijk om een rangschikking te maken omdat ik ze allemaal goed vind op hun eigen manier.


Going West (true crime)

De eerste podcast op mijn lijstje is ongetwijfeld Going West. Daphne en Heath verdienen die plek omdat ze heel uiteenlopende zaken op een interessante en respectvolle manier brengen, en ook omdat ze twee keer per week een aflevering uitbrengen. Ik denk dat je gerust kan zeggen dat Going West de podcast is waar ik het vaakst naar aan het luisteren ben.


De Kroongetuigen (true crime)

Popular opinion: De Kroongetuigen is echt een zalige true crime podcast om naar te luisteren. Ik had eigenlijk de tv-afleveringen (of hoe moet ik dat zeggen? Met beelden erbij) allemaal al gezien, maar ik vond het superleuk om de reeks ook eens als podcast te beluisteren. De productie is gewoon top, en dat maakt het heel interessant om te leren over de zaken.


De Stemmen van Assisen (true crime)

Dé podcast om op de hoogte te blijven van de rechtszaken van het moment. De "normale" afleveringen gaan over de zaken die op dit moment worden berecht, en regelmatig hebben ze ook specials waarin ze dieper ingaan op een zaak.


De Volksjury (true crime)

Uiteraard kan je niet true crime zeggen zonder ook De Volksjury te zeggen. I love Laura en Silke, het voelt telkens alsof ik mee bij hen aan tafel zit met een glas cava om true crime zaken te bespreken.


Archive 81 (fictie)

Iets helemaal anders is de podcast Archive 81. Het is een fictie-podcast, dus eigenlijk gewoon een serie zonder beeld. Het is een superspannend verhaal, en ik zat er helemaal mee in! Heel leuk om te luisteren als je van mysterie en spanning houdt.


Het Kwartier (actualiteit)

Elke dag een kwartiertje, waarin 3 verhalen uit het nieuws worden besproken. Ik ben niet echt graag té goed op de hoogte van wat er gebeurt in de wereld (het is toch meestal negatief), maar in Het Kwartier worden telkens zulke interessante onderwerpen besproken.


FDS (Female Dating Strategy)

De "meanest female-only place on the internet" met Reaux, Savannah en Lilith. FDS is een podcast waar ik mee moet lachen en huilen, want het gaat in elke aflevering over female empowerment op een hele rauwe en echte manier. Vaak nodigen ze experts uit die nét wat verder durven gaan en dat kan ik zo appreciëren. Oh, en ik geniet ook telkens van hun "roast a scrote" afleveringen, haha!


Nerdland (wetenschap)

En tot slot: wie luistert er nog niet naar Nerdland? Een wetenschapspodcast met host Lieven Scheire waarin nieuws over wetenschap en technologie worden besproken. Ik voel me met de seconde slimmer worden, en het wordt ook heel interessant gebracht!Heb jij nog podcast tips voor mij?
 

P.S.: Volg je me al?


Comments


bottom of page