top of page

Werp licht op je thuis: zo maak je je interieur meteen lichter

Oh, de stralende gloed van een goed verlicht huis. Een thuis met veel licht geeft je meteen een vrolijke mood. Als je op zoek bent naar meer licht in je leefruimte, geen angst: ik geef je vandaag een paar tips zodat ook jij de zon wat meer in huis kan halen.

 1. Een lichtstraat: sterren in de dag

Een echte showstopper is een mooi geplaatste lichtstraat. Het is alsof je een stukje hemel in je huis hebt, zonder dan de regendruppels op je hoofd. Niet alleen brengt een lichtstraat een stroom van natuurlijk licht naar binnen, ze bieden je ook een fantastisch uitzicht van de wereld boven je. Pluspunt: geniet 's avonds van de sterren vanuit je eigen living.

Voeg een zadeldak lichtstraat of een schilddak lichtstraat toe voor een maximale lichtopbrengst!


2. Spiegels: schittering weerspiegelen

Wist je dat spiegels de stiekeme illusie is van de wereld van interieurontwerp? Plaats een spiegel tegenover een raam en voilà! De spiegel zal op magische - of niet zo magische - manier het licht doorheen de volledige kamer rondstrooien. Er zijn spiegels in alle vormen en maten, dus kies er eentje die je interieur doet stralen.


3. Glazen meubilair: doorzichtig chique

En dan heb ik het niet over die twijfelachtige neonroze koffietafels van de jaren '80. Transparant glazen meubilair is superhip tegenwoordig, en voor een goede reden. Door hun doorzichtigheid kan licht er gemakkelijk doorheen, en dat geeft de ruimte een open en luchtig gevoel.


4. Een lichter kleurenpalet: de kracht van kleur

Kleurenpsychologie, al eens van gehoord? Met een likje verf geef je je huis niet alleen een nieuwe look, maar het kan ook je humeur beïnvloeden. Kies voor lichtere tinten in de inrichting van je huis, want wit, pasteltinten en neutrale kleuren kaatsen het licht met gemak in het rond, waardoor je de illusie van een heldere ruimte krijgt. Bekijk je muren als een canvas en laat ze dansen met de zonnestralen.


5. Lichtjes: Schitter, schitter, kleine ster

Wie zegt dat ledlichtjes alleen voor de kerstperiode zijn? Hang je kerstverlichting op in je woonkamer of slaapkamer en je wordt getransporteerd naar een verborgen fantasiewereld. Een gemakkelijke manier om je ruimte persoonlijker en gezelliger te maken!


6. Declutter: Maak de ruimte vrij

Niet zomaar opruimen, maar declutteren. Ga verder dan een snel opruimrondje, en haal zoveel mogelijk spullen weg waar ze voor een druk beeld zorgen. Alles dat niet nodig is gooi je weg, of verstop je in een van de kasten. Zo geef je je thuis een meer minimalistische look en kan het licht vrijuit doorheen de ruimtes dansen.


Hoe zorg jij voor meer licht in je huis?
 

P.S.: Volg je me al?


bottom of page