top of page

Maak jouw buitenruimte klaar voor de lente

Nu het officieel lente is geworden, is het stilaan tijd om je buitenruimte klaar te beginnen maken voor ontspanning en genot. Of je nu een klein balkon hebt - zoals ik - of een megagrote tuin, er zijn superveel manieren om je buitenplekje te transformeren in een zalige oase. Hier zijn alvast een paar tips om je buitenruimte lenteklaar te maken!


   1. Schoonmaken en opruimen

I know, dit hoor je misschien niet graag, maar de eerste stap om de lente welkom te heten is om je buitenruimte eens goed schoon te maken. Haal dode bladeren, takken en andere dingen die er niet horen maar die er in de winter terecht zijn gekomen weg. Veeg schoon of gebruik een hogedrukreiniger op je patio, balkon of terras, en maak ook buitenmeubels schoon. Ruim alles op dat niet thuishoort op je ultieme lente-chill-plek.


2. Voeg wat groens toe


De lente is wanneer alles gaat bloeien, dus voeg wat planten toe om je buitenruimte tot leven te brengen. Als je een klein balkon hebt kan je hangende plantjes of een hippe verticale tuin aanbrengen. Is je tuin groter, plant dan wat bloemen of een klein groentetuintje! Ik ben nu al jaloers.


3. Creëer een heerlijk zit- en hangplekje


Om echt van je buitenruimte te kunnen genieten, moet je een comfortabele plek hebben om te zitten. Investeer in een paar buitenmeubelen zoals een ligstoel, een hangmat, een zeteltje, en voeg kussens en dekentjes toe voor extra chillheid.

4. Lichtjesliefde


In de winter hangen wij rondom ons balkon altijd kerstlichtjes op, en ik heb besloten om die deze lente ook op te hangen. Met wat extra verlichting kan je niet alleen langer genieten van je buitenplekje, maar het voegt zoveel gezelligheid toe!


5. Water, de rest komt later


Vorig weekend heb ik tijdens ons citytripje naar Venetië pas beseft hoe ontspannend het geluid van water eigenlijk is. Om je buitenruimte dus nog meer zen te maken kan je een fonteintje of een kleine vijver toevoegen. Heb je daar geen ruimte of budget voor? Denk er dan misschien eens aan om een vogelbadje of een minifonteintje op je tafel te zetten!


6. Hou rekening met je omgeving


Tot slot: hou rekening met je omgeving wanneer je je chillplek creëert. Als je dicht bij een drukke straat woont, of luide buren hebt (check en check), kan je geluidsdempende elementen toevoegen zoals planten of een waterelement. Als je kan genieten van een prachtig uitzicht, richt dan je meubels naar het uitzicht toe om er ten volle van te kunnen genieten.


Zo, met deze tips is jouw buitenruimte helemaal klaar om volop te gaan genieten zodra de zon begint te schijnen. Maak je klaar om te zonnen, de frisse lucht in te ademen, en te ontspannen in je eigen stukje paradijs!

 

P.S.: Volg je me al?


Comments


bottom of page