top of page

Een lente-update voor je interieur


Textiel Het aller-, allergemakkelijkste om te veranderen in je interieur is het textiel. Denk dan aan dekentjes, kussens, lakens, handdoeken. Zelf vind ik het super om nieuwe kussenslopen te bestellen. Met een nieuwe sloop zien de kussens in mijn zetel - en daardoor ook mijn zetel zelf - er meteen helemaal anders uit. Voor de lente kies ik voor zachte kleuren als gebroken wit en licht beige, of frisse kleuren zoals pastelgeel of lila. Experimenteer met toffe prints en verschillende texturen om een interessant en stijlvol resultaat te krijgen. Het makkelijkst is het om te starten met een moodboard dat je bijvoorbeeld via Pinterest creëert, waarin je een kleurenpalet samenstelt en waar je steeds weer naartoe kan gaan als je het even niet meer weet. Ga ook op zoek naar een nieuw dekentje om over een leuning te draperen, nieuwe lakens om je slaapkamer een hele make-over te geven, en misschien zelfs een nieuw gordijn of nieuwe handdoeken.

Behang Op zoek naar een iets grotere verandering? Breng dan een update aan op je muren. Door behangpapier op een of meer muren aan te brengen krijg je meteen een hele andere look in je interieur, met relatief weinig werk. Creëer een statement muur met behang van Arte, want zij hebben originele patronen en kleurenpaletten die in het oog springen. Ik ben zelf heel erg fan van alles jaren '70, dus ik zou zo'n cool behangpapier kiezen met een seventies printje. Met een tof behang transformeer je een ruimte helemaal, en voeg je personaliteit toe aan je thuis.

Verschuiven Ik hou van verandering, dus in mijn appartement blijven meubels nooit lang op dezelfde plek staan. Om de zoveel tijd ga ik eens goed rondkijken: wat als ik die kast daar zet? Past de eettafel dan tegen die muur? Ik begin te verschuiven (of vraag mijn vriend om het sleurwerk te doen, haha) en kijk wat werkt en wat niet. Door een paar items van plek te veranderen ziet je ruimte er meteen helemaal anders uit, al is het maar een kleine bijzettafel of een lamp. Neem je tijd om even goed uit te testen wat er nu leuk uitziet en hoe ik de sfeer exact krijg hoe ik het wil.

Heeft jouw interieur ook nood aan een lente-update?

Comments


bottom of page