top of page

Besparen op je verzekeringen doe je zo!


De voortdurend oplopende inflatie en nauwelijks stijgende lonen maakt dat consumenten het financieel zwaarder hebben dan voorheen. Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. Teer bijvoorbeeld in op de financiële buffer die je op een spaarrekening hebt opgebouwd, of probeer te besparen op verschillende vaste lasten. Een van de kostenposten die vaak sterk verminderd kan worden, is die van de verzekeringen. Wanneer heb jij voor het laatst gekeken of je huidige autoverzekering nog past bij je auto? Mogelijk heb je de autoverzekering afgesloten toen je de auto zes of zeven jaar geleden kocht. De kans bestaat dat de waarde van de auto sterk gedaald is, waardoor de huidige verzekering niet meer loont. Het is slechts een voorbeeld van de manier waarop je maandelijks kunt besparen.


 Gebruik tools voor het vergelijken van autoverzekeringen


Er zijn verschillende online tools die je helpen de diverse verzekeringen te vergelijken. Een auto verzekering vergelijken in zo’n tool betekent vaak dat je het kenteken hiervan invoert, evenals je leeftijd en woonplaats. Op basis hiervan berekent de tool welke verzekeraar het beste aanbod doet. Het is hierbij verstandig zelf nog naar de dekking van de top 3 beste verzekeringen te kijken. Zo weet je zeker dat de dekking aansluit bij je verwachtingen en persoonlijke voorkeuren. Die persoonlijke voorkeuren kunnen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de plek waar je de auto stalt.

Niet alleen voor het vergelijken van een autoverzekering is het gebruik van deze online tools interessant. Gebruik de tools ook om de beste zorg- en bijvoorbeeld reisverzekering te vinden. Heb je een doorlopende reisverzekering? Zet deze stop, wanneer je vermoedt de komende twaalf maanden niet meer dan drie weken op vakantie te gaan. Andere verzekeringen die je hiermee kunt vergelijken zijn je woon- en bijvoorbeeld inboedelverzekering.


Bepaal of een aanvullende verzekering noodzakelijk is

Naast de basisverzekering voor een auto of je medische zorg kun je diverse aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering of een rechtsbijstandverzekering voor in het verkeer. Mogelijk heb je al meerdere jaren geen behandelingen nodig gehad bij de tandarts (op de periodieke controle na), waardoor een tandartsverzekering voor onnodig hoge vaste lasten zorgt. Zet de aanvullende verzekering stop om direct te besparen. Let er hierbij op dat je over voldoende spaargeld moet beschikken om eventuele noodzakelijke behandelingen te kunnen bekostigen. Heb je dat spaargeld momenteel niet? Houd de aanvullende verzekering in dat geval aan, zeker bij medische zorg. 

P.S.: Volg je me al?

Comentários


bottom of page