top of page

Bespaar op je energierekening door goed te isoleren!

De basis Laten we beginnen met de basis: bij een goed geïsoleerde woning wordt kou in de winter, en warmte in de zomer buiten gehouden. Door goed te isoleren hoef je veel minder te verwarmen in de winter, en heb je geen airco nodig in de zomer. Dat betekent dat je een pak minder energie zal verbruiken, en dat je energiefactuur ook lager zal zijn. Maar dat niet alleen: een goed geïsoleerde woning zorgt ook voor meer wooncomfort. 's Winters zal je je ruimtes sneller warm krijgen, en in de zomer blijft je huis lekker koel. Kijk om te beginnen naar de plekken in je huis die aan de buitenkant liggen. Zo kan je de buitenmuren isoleren, de vloer, het dak en je ramen en deuren. Investeer voor die laatste in dubbel of zelfs triple glas. Kijk bij het online glas bestellen voor je ramen naar glas met HR++ waarde, want die isoleren het best.

Wat kan je nog doen? Ik ben zelf zeker geen handige harry, dus de grote werken zoals ramen en vloeren zou ik overlaten aan een professional, maar tot die tijd zijn er wel een aantal kleine dingen die jij en ik kunnen doen om een betere isolatie te krijgen. Gebruik je gordijnen Gordijnen dienen niet enkel voor je privacy of om het licht tegen te houden. Ze kunnen je ook helpen door warmte tegen te houden. De stilstaande lucht tussen je gordijn en de muur houdt veel warmte vast, dus heeft een automatisch isolerend effect. Als de zon door je raam schijnt kan je het gordijn openen om de warmte van de zon binnen te laten in de winter, en houd het warme zonlicht buiten door je gordijn gesloten te houden in de zomer. Ventileren Je zou misschien denken dat je in de winter het best alles gesloten houdt, maar probeer toch te ventileren door bijvoorbeeld ventilatieopeningen te openen. Schone, droge buitenlucht warmt beter op, dus zal je minder moeten verwarmen. De plaats van de radiator Laat die radiator stralen, en daarvoor heeft je radiator ruimte nodig. Zet geen kast of zetel voor de radiator, want die zullen de warmte tegenhouden zich te verspreiden in de ruimte. Voor extra efficiëntie kan je ook een reflecterende folie aanbrengen achter je radiator, zodat de warmte ook langs de achterkant in de ruimte komt.

Heb jij nog tips om beter te isoleren?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimerP.S.: Volg je me al?  FacebookInstagramTwitterYouTubeBloglovin

Comments


bottom of page