top of page

9 tips om je outfit er duurder te doen uitzien dan hij is

1. Een handtas met structuur Of je nu een kleine of een grote handtas draagt, door een stevige handtas met structuur te kiezen krijgt je outfit meteen een duurdere look. Met structuur bedoel ik dat de handtas in model blijft als je hem zou neerzetten. Bij deze outfit met bijna uitsluitend betaalbare kledingstukken draag ik een klein tasje dat toch stevig is en structuur toevoegt aan mijn outfit.

2. Voeg mysterie toe met een zonnebril Een gemakkelijke tip: zet een zonnebril op je neus en geef je outfit meteen dat mysterieuze omdat je je ogen bedekt. Ik heb een aantal jaar geleden een rond model van Ray Ban gekocht, en ik draag hem bij zowat elke outfit zodra de zon ook maar een beetje begint te schijnen. Een tip: stel je eigen zonnebril samen bij Polette. Dat is betaalbaar, en zo kan je helemaal kiezen welke bril het best bij je past (én je kan ook kiezen voor een zonnebril op sterkte).

3. Tuck it in Als je een broek draagt, vergeet dan niet je top in je broek te stoppen. Je mag kiezen of je gaat voor een klassieke "tuck" door alle stof van je top in je broek te stoppen, of een "French tuck" door enkel een stuk vooraan je top in je broek te dragen. Op deze manier creëer je opnieuw structuur in je outfit, en ziet je look er meteen een stuk duurder uit.

4. Investeer in basisstukken Als je wat extra geld kan uitgeven aan je look, investeer dan in mooie basisstukken. Met basisstukken bedoel ik dingen zoals een blazer, een goede jeans, een mantel, ... Het zijn de stukken die je vaak draagt en die de andere, betaalbare stukken naar het volgende niveau tillen. Kies voor goede kwaliteit, bijvoorbeeld Marc Cain kleding, en kijk ook vooral naar mooie tailored stukken.

5. Hou het simpel Een simpele outfit ziet er vaak het duurste uit. Voeg niet te veel kleuren, verschillende prints en structuren toe. Kies voor basisstukken die je combineert om een stijlvolle, dure look te creëren! Als je een statement stuk in je kast hebt, kan je ervoor kiezen om die te combineren met neutralere stukken voor een elegante outfit.

6. Vergeet de details niet En met de details bedoel ik de beauty-details. Maak je outfit af met een verzorgde, neutrale make-up look, verzorgd haar en een vleugje parfum. Zorg ook voor gelakte nagels, want dat zorgt ervoor dat je er netjes uitziet. Hou het ook hier simpel: neutrale, natuurlijke tinten, en zeker geen felle kleuren of spinnenpoot-wimpers.

7. Juwelen De andere details die je outfit naar het volgende niveau kunnen tillen zijn juwelen. Om je outfit er duurder te doen uitzien, kies je best voor fijne juwelen. Overdrijf ook niet met sieraden: draag niet én oorbellen, én een halsketting, én een armband, én een ring, ... Kies twee plaatsen om je sieraden te dragen. Zo ben je zeker dat je er verzorgd uitziet, zonder overdreven te zijn. Lees hier mijn tips hoe je je juwelen het stijlvolst draagt.

8. Puntige pumps Hakken zijn sowieso een goed idee om je outfit er duurder te doen uitzien, en stiletto's al helemaal, maar waar je ook op moet letten is de neus van de schoen. Een puntige schoen ziet er nét wat strakker, zakelijker, en daardoor duurder uit dan een ronde neus.

9. Een lange jas En tot slot: draag een lange jas. Een trenchcoat is altijd een goed idee, want dat is een échte klassieker. Kies je liever een mantel? Dat kan zeker ook een dure look geven aan je outfit, zeker als het een lange mantel is! Laat je jas op z'n minst tot aan je knieën komen, en kijk naar de afwerking van de jas.

Heb jij nog tips om je outfit er duurder te doen uitzien dan hij is?

Comments


bottom of page