top of page

10 Tips bij het kiezen van je bruidsjurk

Je bruiloft is ongetwijfeld een van de meest belangrijkste dagen van je leven, dus die perfecte bruidsjurk kiezen is dan ook een belangrijke keuze. Met zo veel stijlen, stoffen en ontwerpen om van te kiezen, kan het soms overweldigend zijn. Graag deel ik dus een paar tips om het kiezen van je perfecte bruidsjurk gemakkelijker te maken.

 


  1. Begin op tijd (of nog vroeger!)

Het is nooit te vroeg om te starten me je zoektocht naar de perfecte trouwjurk. Vaak moet je rekening houden met minstens een paar maanden om de jurk helemaal op jouw maat te krijgen, dus begin minstens zes tot negen maanden voor jullie datum te zoeken. Weet je niet waar je moet beginnen? Ga dan eens een bezoekje brengen aan Bruidshoek. Met meer dan 40 jaar ervaring kunnen zij je perfect begeleiden van de eerste pas tot jouw perfecte bruidsjurk!


2. Bepaal je budget


Nog voor je naar jurken begint te kijken, bepaal je best je budget. Jurken voor een bruiloft kunnen van een paar honderd naar duizenden euro's gaan, dus het is belangrijk dat je weet wat in jouw budget past. Hou ook rekening met de eventuele kost van aanpassingen aan de jurk, accessoires, schoenen en meer.


3. Hou rekening met de locatie


De locatie waar jullie trouwen kan een grote rol spelen in welk type jurk je kiest. Een klassieke bruiloft vraagt misschien om een baljurk, terwijl je op een strandbruiloft misschien liever een lichte, vloeiende jurk wilt. Denk op voorhand dus al een beetje na over de locatie en stijl van jullie bruiloft bij het kiezen van je jurk.


4. Kies een jurk die bij je lichaam past


Elke bruid wil er op haar best uitzien én zich op haar best voelen op haar bruiloft, en met een jurk die aangepast is aan jouw body type kan daarbij helpen. Als je niet goed weet welke stijl het best bij jouw lichaam past, vraag dan aan de stylisten van Bruidshoek wat zij aanraden: zij hebben de kennis en ervaring om jou te doen stralen!


5. Probeer verschillende stijlen


Misschien heb je al een bepaalde stijl van jurk in je hoofd, maar sta ook eens open om een volledig andere stijl te passen. Je zou ervan versteld staan hoe mooi het je kan staan!

6. Hou rekening met het seizoen


Ik heb het snel te warm én snel te koud, dus dit is een belangrijke tip voor mij. Het seizoen waarin je je bruiloft viert kan een grote factor zijn die meespeelt bij het kiezen van je jurk. Een zware jurk met lange mouwen is misschien niet ideaal voor in de zomer, terwijl een lichte, luchtige jurk niet warm genoeg is voor een winter wonderland bruiloft.


7. Denk aan je persoonlijke stijl


Op je bruiloft moet je je vooral goed voelen, dus kies een jurk die goed bij jou en je persoonlijke stijl past. Als je je niet comfortabel voelt in een strapless jurk of een jurk met veel bling bling, volg dan niet de trends gewoon omdat ze in de mode zijn. Luister naar jezelf en vertrouw op je intuïtie!


8. Breng je favoriete vrienden of familieleden mee


Het kiezen van je perfecte trouwjurk wordt veel makkelijker (en leuker) met je favoriete mensen om je heen. Ze kunnen je op je gemak stellen, je gefocust houden, feedback geven en je steunen!


9. Let op de details


De details van je jurk kunnen een groot verschil maken in hoe het eruitziet en hoe hij voor je aanvoelt. Let op de neklijn, de sleep, de stof, de versieringen, ... Als je niet zeker bent wat je mooi vind, pas dan eens jurken met verschillende afwerkingen om te zien wat je het mooiste vindt.


10. Vertrouw je intuïtie


Ik heb het al eens gezegd: luister naar je intuïtie. Het allerbelangrijkste is dat jij je mooi en zelfzeker voelt in je jurk. Ga af op je buikgevoel en kies de jurk waar jij je fantastisch in voelt. Jullie bruiloft is een teken van jullie liefde, en jouw jurk moet daar een afspiegeling van zijn.


Een trouwjurk kiezen kan intimiderend zijn, maar met deze tips vind je zeker de perfecte jurk!


 

P.S.: Volg je me al?


Bình luận


bottom of page