top of page

Welk sieraad bij welke outfit? Mijn tips!


Less is more Bij het uitkiezen van je sieraden, is er alvast één tip die ik kan meegeven. Draag nooit alles. Oorbellen én een halsketting én een armband én een ring, dat is te veel. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar door té veel juwelen te dragen krijg je vaak een geforceerd gevoel van glamour. Door minstens één van de vier weg te laten geef je de indruk dat je er stijlvol uitziet zonder te veel je best te doen.

Make it personal Met juwelen heb je oneindig veel mogelijkheden. Ga je voor simpel en fijn, of ga je voor een opvallende look? Kies sieraden uit die jou als persoon in de verf zetten. Dat kan je heel subtiel doen door een kleur te kiezen die bij je ogen past, maar ook door een hanger te dragen die je doet denken aan je passies. Ik heb een halskettinkje met een schaartje. Het verwijst naar mijn stoffenwinkel waar ik ontzettend trots op ben. Juwelen die écht bij jou passen zullen je doen stralen.

Zilver of goud De vraag die ik telkens opnieuw krijg. Laat je oren niet hangen aan de mensen die zeggen dat iedereen maar één van de twee kan dragen: zilver of goud. Je kan perfect de ene keer zilver dragen en de andere keer goud. Zelf heb ik een voorkeur voor goud, maar in mijn juwelendoos vind je evengoed zilveren juwelen. Een aantal dingen waar je rekening mee kan houden bij het kiezen tussen goud of zilver: goud is warm, dus past beter bij warm gekleurde outfits, zilver is koel, en past dus beter bij koele tinten. Draag je een donkere outfit? Dan is goud vaak de beste keuze. Een outfit met lichte tinten? Dan kan je zilveren sieraden dragen om de helderheid te benadrukken. Tot slot kan je ook even kijken naar wat je al aanhebt. Als je bijvoorbeeld een vest met een rits draagt die zilver is, of een handtas met zilverkleurige afwerkingen, dan kan je je juwelen daarop afstemmen en ook zilveren sieraden dragen voor een stijlvolle look.

Hoe stem jij je sieraden af op je outfit?

Comments


bottom of page