top of page

The Body Shop Vitamin C

Vitamine C is al heel lang een beetje een van de wondermiddelen in de huidverzorging. Het zorgt voor een stralende huid, stimuleert de aanmaak van collageen en vervaagt vlekjes van acne en pigmentvlekjes. Met plezier probeerde ik daarom de nieuwe producten uit de Vitamin C lijn van The Body Shop uit.

The Body Shop Vitamin C

De Vitamin C producten van The Body Shop bestaan al langer, maar onlangs werden een paar verpakkingen aangepast en producten toegevoegd. Dit zijn de vier producten waar ik het vandaag over wil hebben:

  1. Vitamin C Glow Cleansing Polish

  2. Vitamin C Glow Revealing Serum

  3. Vitamin C Glow Boosting Moisturizer

  4. Vitamin C Overnight Glow Revealing Mask

De producten beloven je huid te doen stralen, en daar ben ik op dit moment wel heel benieuwd naar!

The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Vitamin C Glow Cleansing Polish

Stap één is altijd de reiniging. Met de Daily Glow Cleansing Polish reinig én scrub je je huid in 1 stap. Je kan hem elke dag gebruiken, maar persoonlijk ben ik niet zo'n fan van mechanische scrubs. Mijn huid is er te gevoelig voor, maar ik heb hem toch uitgeprobeerd. De cleanser heeft een soort geltextuur met kleine balletjes. Hij reinigt goed (ik gebruik hem zelf als tweede stap in mijn double cleanse) maar ik zou wel aanraden om hem zo zacht mogelijk te gebruiken op je huid. Ga zeker niet hard duwen of schrobben, want daar zal je huid niet blij mee zijn. Maar als je hem zachtjes inmasseert is het een topper!

 
The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Glow Revealing Serum

Na je diepe reiniging kan je aan de slag met het Glow Revealing Serum. Het is een serum met maar liefst 10% vitamine C! Dat is echt een hele hoge dosis, én er zit ook nog eens bakuchiol bij. Dat klinkt misschien als een raar beest, maar bakuchiol is een ingrediënt dat een vergelijkbaar effect heeft als retinol. Het serum vermindert ongelijkmatige pigmentatie, en maakt je huid dus mooi egaal en stralend.

Het serum heeft een klein beetje een aparte consistentie. Dat kan ook komen doordat ik zelf vaak heel vloeibare serums gebruik, want het Glow Revealing Serum heeft ergens iets heel luchtig, maar het is niet zo vloeibaar als andere serums. Hij trekt daardoor erg snel in en voelt fijn aan op de huid. Mijn huid reageerde er alvast heel goed op: ik heb tegenwoordig niet meer heel veel vlekjes, maar ik had na een paar weken toch het gevoel dat mijn huid straalde.

 
The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Glow Boosting Moisturizer

Dit is de Glow Boosting Moisturizer, een hydraterende crème die licht is, maar toch diep werkt. De crème maakt je huid stralend en geeft energie. Ik vond hem zelf best fijn op mijn huid, en hij hydrateert goed. Hij heeft een hele subtiele geur, waardoor het energieke effect volgens mij vooral een idee is, maar dat vind ik net wel fijn. Het aanbrengen geeft een fris gevoel, en de crème doet mijn huid er perfect gehydrateerd uitzien onder mijn make-up.

 
The Body Shop Vitamin C

The Body Shop Overnight Glow Revealing Mask

Het laatste product is misschien wel het meest interessante. Het Overnight Glow Revealing Mask bevat zowel vitamine C als melkzuur en papaja-enzymen, waardoor het gaat egaliseren én dode huidcellen verwijderen. Ik was een beetje bang omdat je het product doorheen de nacht laat inwerken, maar dat was niet nodig. Ik werd wakker met een zachte, stralende huid. Na een paar nachten merkte ik echt dat mijn huid er egaler uitzag, dus het masker werkt effectief. Het is wel belangrijk dat je na een nachtje met het Overnight Glow Revealing Mask je huid goed beschermt tegen de zon, maar ik draag elke dag SPF50 op mijn gezicht, dus dat was voor mij geen probleem.

 

Conclusie

Ja, vitamine C blijkt echt wel iets voor mij te zijn. Ik vond de producten alle vier erg fijn om aan mijn routine toe te voegen, en vooral het Overnight Glow Revealing Mask heeft echt veel bijgedragen aan de egaalheid van mijn huid.

 

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al?Inschrijven

Comentarios


bottom of page