top of page

Review: Affect Make-up

Affect is een nieuw make-up merk dat je kan vinden bij Pink Avenue. Ik was er wel benieuwd naar, en toen mij gevraagd was of ik de producten eens wilde testen, zag ik dat wel zitten! Ik kreeg een pakket met een aantal producten opgestuurd, en vandaag deel ik mijn mening. Review: Affect Make-up

Zoals ik al zei vind je Affect terug bij Pink Avenue, en die ken je misschien als de webshop waar je de nagelproducten van Mistero Milano kan vinden. Ik gebruik tot op vandaag nog steeds elke keer hun gellak-set, dus ik heb alvast mijn eerste positieve ervaring gehad met Pink Avenue.

Affect is dus een merk met professionele make-up, en de producten zitten qua prijszetting een beetje tussen het budget- en het high end-segment. Je kan perfect een volledige look maken met enkel Affect producten, want ze hebben alles; zelfs kwasten en een beautyblender.


Review: Affect Make-up

Ik mocht zelf kiezen welke producten ik zou uitproberen, en dit werd mijn selectie. Met deze producten kan ik een volledige look maken. Allereerst: de verpakkingen zijn erg mooi. De helft van de producten zit in een professioneel ogende verpakking die doet denken aan MAC of Make-up Designory of andere professionele merken, en de andere helft zit in een luxueuze roze verpakking met roségouden afwerking.


Review: Affect Make-up

Starten doen we met onze basis. Ik koos de Affect Hydraterende Foundation Skin Expert als foundation, en de Oog Concealer Ideal Blur.

Affect Hydraterende Foundation Skin Expert

Ik hou van een natuurlijk ogende foundation die geen maskereffect geeft aan mijn huid, met een semi-matte finish. Het was een beetje zoeken om de juiste kleur foundation te kiezen online, maar de kleur bleek zich prima aan te passen aan mijn huidskleur, waardoor ik een heel natuurlijk effect kreeg. De foundation heeft een medium dekking en versmelt prachtig met de huid. Ja, dit is echt een goede foundation!

Affect Oog Concealer Ideal Blur

Om een beetje licht te brengen onder mijn ogen gebruik ik de Ideal Blur concealer. De concealer is een klein beetje stroever dan de zeer vloeibare foundation, maar net daardoor biedt hij een hoge dekking. Ik denk dat dit echt een goede concealer is als je last hebt van donkere kringen, want hij heeft een hele hoge dekking en een oplichtend effect. Voor mij werkte hij prima, hoewel ik geen donkere kringen heb zagen mijn ogen er met de concealer wel fris en fruitig uit. Hij trok niet in de lijntjes onder mijn ogen en bleef perfect op zijn plaats zitten.


Review: Affect Make-up

Affect Glamour Bronzer

Een bronzer is voor mij onmisbaar, dus voegde ik die toe aan mijn winkelmandje. De Affect Glamour Bronzer is een matte bronzer, en heeft verzorgende eigenschappen. Ik ga eerlijk zijn: ik hou niet van matte bronzers. Ik kies zelf altijd voor een glanzende bronzer, of toch minstens met een semi-glanzende finish, maar ik zie zeker het nut in van een matte bronzer.

Met een matte bronzer kan je perfect contouren. Dat doe ik de laatste tijd bijna nooit meer, maar als ik toch mijn gezicht wat meer shape wil geven dan kies ik voor een matte bronzer. En dat doet deze Affect Glamour Bronzer goed! Hij geeft een heel zacht en warm effect, versmelt mooi met de rest van mijn make-up, en het poeder is ultrafijn. De bronzer is goed op te bouwen, waardoor je hem subtiel of wat sterker kan aanbrengen.


Review: Affect Make-up

Affect Blush Charming

Een prachtige verpakking, want ik moet toegeven: een mooie verpakking kan toch altijd voor een paar extra puntjes zorgen. De blush is lichtroze met een warme glans. In het poeder zit een prachtige textuur gedrukt die aan zachte kussentjes doet denken. Het poeder is heerlijk romig en het pigment is stevig. Voor mijn huid is de blush misschien net wat aan de lichte kant, maar hij geeft een mooi, fris effect. Bekijk onderaan het artikel de foto van de volledige look.


Review: Affect Make-up

Affect Highlighter Pro Make-up

Ook deze highlighter zit in een luxueuze verpakking, en het poeder zelf ziet er heel mooi uit. De shimmers zien er redelijk grof uit, dus ik was benieuwd hoe hij zou uitpakken op mijn huid, maar geen zorgen: hij geeft een natuurlijk effect.


Review: Affect Make-up

Hierboven zie je de bronzer, blush en highlighter op mijn arm. De bronzer heeft een blurrend effect, en is volledig mat. Het pigment is goed, maar niet overdreven waardoor je minder kans hebt op vlekken. De bronzer is wel erg goed op te bouwen.

De blush is heel goed gepigmenteerd, dus tik je borstel even af voordat je hem op je gezicht aanbrengt. De kleur is redelijk koel van ondertoon, maar de glans is dan weer wat warmer. Ik vind hem heel mooi!

De highlighter is er eentje die écht wel glamour toevoegt aan je make-up look. Hij is stevig gepigmenteerd, en de shimmers geven bijna een metallic effect. Mijn tip: gebruik een fluffy borstel die je goed aftikt voor je hem aanbrengt. Ik hou wel van een stevige highlighter waar je goed mee kan werken.


Review: Affect Make-up

Affect Wenkbrauwpotlood

Mijn wenkbrauwen werkte ik een beetje bij met het wenkbrauwpotlood. Het potlood is heel wax-achtig, en dat is ideaal om mijn wenkbrauwen wat in model te krijgen. De kleur is perfect (zeker niet te warm voor mijn wenkies) en hij werkt prettig. Niets op aan te merken.

Affect Eyeliner Pen Waterproof

Ik koos voor de waterproof eyeliner in het marineblauw, en dat was een goede keuze. De eyeliner is zeer gepigmenteerd en zet gemakkelijk een strak lijntje. Hij blijft heel goed zitten, dus gebruik zeker een waterproof remover als je hem wil verwijderen.

Affect Oogpotlood

Er gaat niets boven een traditioneel oogpotlood. Ik koos voor een gouden/bronzen kleur die wat diepte en ook wat glans aan mijn ogen kan toevoegen. Het potlood is heerlijk romig, waardoor je een mooi lijntje kan aanbrengen dat je ook mooi kan vervagen. Heerlijk om aan te brengen.

Affect Glitter Oogschaduw

Affect heeft zowel vaste als losse glitter oogschaduws, en ook een paar matte tinten. Ik speelde op veilig en koos voor een vaste oogschaduw, want ik weet nu al dat ik anders ga morsen. Ik koos voor de tint Ferrara, een diepe, bronzen kleur. De oogschaduw is héérlijk romig en supersterk gepigmenteerd. Ik breng een laagje aan op mijn oogleden, en ik ben klaar. Topkwaliteit.

Affect Volume Mascara - Exciting Lashes

Ik werk mijn ooglook af met een likje mascara. Deze Exciting Lashes zorgt voor volume, lengte, en zijdezachte wimpers. Hij heeft een siliconen borsteltje dat de haartjes goed vastgrijpt. Het resultaat: lange wimpers, netjes gesepareerd.


Review: Affect Make-up

Op de foto hierboven zie je het wenkbrauwpotlood, het oogpotlood, de eyeliner en de oogschaduw. Niet slecht, hé!


Review: Affect Make-up

Affect Lipliner - Ultra Sensual

Een make-uplook is niet echt af zonder een mooie lip. Ik gebruikte de Lipliner Ultra Sensual om mijn lippen mooi scherp af te lijnen. Het potlood is romig maar toch stevig genoeg om een scherpe lijn te krijgen. De finish is semi-mat, en de kleuren van de lipliner zijn afgestemd op de kleuren van de liquid lipstick.

Affect Liquid Lipstick

En als finishing touch: een liquid lipstick. Ik hou van liquid lipsticks, en ook deze van Affect is weer top. De dekking is perfect, de kleur is mooi, en hij blijft goed zitten. Wat wil je meer van een lipstick? Oh, en hij heeft ook arganolie en nog meer voedende ingrediënten.


Review: Affect Make-up

Op de foto hierboven zie je links de lipliner en rechts de liquid lipstick. Allebei heel mooi gepigmenteerd en heerlijk zacht, en de kleur is inderdaad helemaal hetzelfde. Top!


Review: Affect Make-up

Voilà, en dit is de make-uplook die ik maakte met de producten van Affect. Ik ben fan! Het enige dat ik zou omwisselen is de matte bronzer voor een glanzende, maar dan zou het echt een perfecte look zijn. Je voelt dat de kwaliteit echt goed zit, en dat is gewoon het belangrijkste. Ik heb het gevoel dat ik er goed uitzie, zonder dat ik er te "opgemaakt" uitzie. De producten zijn perfect voor een simpele look voor overdag, maar ze zijn werkbaar genoeg om er ook een opvallendere avondlook mee te maken.

Mijn algemene ervaring over het merk Affect: 5/5!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer

P.S.: Volg je me al?

Comments


bottom of page