top of page

Make up voor blauwe ogen

Oproep aan alle blauw-geoogden: ben jij klaar om in de wereld van make-up te duiken en jouw prachtige blauwe kijkers extra in de verf te zetten? In dit artikel vertel ik je hoe jij je blauwe ogen het allermooist kan opmaken.


 

Ben jij één van die 10% van de wereldbevolking die blauwe ogen heeft? Lucky you! Met jouw oogkleur ben je niet enkel een zeldzaam exemplaar, maar je hebt ook ontzettend veel mogelijkheden. Jij kan aan de slag met zowel warme als koele tinten, dus neem even een kijkje tussen je oogschaduwtinten en kies de volgende kleuren eruit.

Een warme golf


Laat je meevoeren op een warme golf naar zandstranden, gouden zonsondergangen en tropische vibes. Dat is exact wat je moet creëren in je ooglook om je blauwe ogen te doen stralen. Warme tinten zijn sowieso een redelijk veilige optie, want dat zijn bij veel mensen de kleuren die het gemakkelijkst op te bouwen zijn en het natuurlijkst uitkomen. Met kleuren als brons, koper en warm bruin kan je dus niet misgaan. En je blauwe ogen zullen overal de show stelen!

Contrasterende kleuren


Door met complementaire kleuren te werken, benadruk je het contrast en zal je je ogen dus nog blauwer kunnen doen lijken. Net zoals yin en yang zijn complementaire kleuren zoals koraal, perzik en oranje de perfecte partners in crime om je blauwe ogen in de verf te zetten. Breng een van deze stralende kleuren op je ogen aan om iedereen te doen verdrinken in je ogen.

Koele kikkers welkom


Heb jij even geluk: niet enkel warme tinten zijn supermooi bij jouw blauwe ogen, maar ook koele kleuren doen je kijkers stralen. Experimenteer eens met zilver, grijs en koele paarse tinten voor een ijzige look. Deze kleuren zijn als een frisse wind, die diepte kunnen toevoegen aan je make-up. Duik in de koele kant en laat je ogen betoverend zijn als een ijzig winterwonderland.

Duik in de schitterende zee


Laat je ogen schitteren als de golven van de zee in het maanlicht. Altijd een goed idee voor blauwe ogen: metallic finish! Kies een shimmer oogschaduw in goud, brons of zilver. De shimmers in de oogschaduw reflecteren het licht en trekken zo nog meer de aandacht naar je ogen. Tip: dip je vinger in de glanzende oogschaduw en breng het deppend aan in het midden van je ooglid.


De finishing touch


Maak je verleidelijke blik helemaal af door een paar laatste touches aan te brengen. Gebruik een donkerbruine of antracieten eyeliner om een zacht, smoky effect te geven zonder de aandacht weg te halen van je ogen. Gebruik bijvoorbeeld een wattenstaafje om de eyeliner te vervagen. Vergeet niet om een likje mascara toe te voegen, en zo is je ooglook helemaal af.


Hoe maak jij je blauwe ogen het liefst op? 

P.S.: Volg je me al?


Comments


bottom of page