top of page

4 x Uriage Cleansers

Een goede huidverzorgingsroutine begint bij een goede reiniging. Ik ga altijd voor een double cleanse, met milde reinigers zodat mijn huid niet droog wordt. Ik testte de voorbije maanden 4 verschillende cleansers van Uriage uit, en vandaag vertel ik je er alles over!

 

Je huid reinigen is een belangrijke stap in elke huidverzorgingsroutine. Het helpt om vuil, vet en make-up van je huid te verwijderen, die je poriën kunnen verstoppen en voor onzuiverheden kunnen zorgen. Er zijn verschillende soorten cleansers te verkrijgen, en welke je best kiest hangt af van je huidtype.


Ik testte de voorbije maanden telkens één reiniger uit het assortiment van Uriage, één reiniger vanuit elke categorie.

  1. Uriage Reinigend Schuimwater (mousse reiniger), €11,85 Een beetje gelijkaardig aan gel cleansers zijn mousse cleansers. Het verschil is dat ze beginnen te schuimen als ze in contact komen met water. Ze zijn ideaal voor vette of gecombineerde huidjes, maar zijn meestal iets te sterk voor de droge of gevoelige huid. Ook met een mousse cleanser kan je effectief make-up en andere onzuiverheden van je huid halen.

  2. Uriage Olie make-up remover (oliereiniger), €11,50 Tegenwoordig is ook olie heel populair om je huid mee te reinigen, want ze verwijderen gemakkelijk make-up en onzuiverheden van je huid die je met een andere cleanser misschien niet weg krijgt. Een oliereiniger lost de olie op je huid op, waarna je de olie kan wegspoelen bij water. Oliereinigers zijn geschikt voor alle huidtypen (ook de vette huid, want ze kunnen de talgproductie reguleren).

  3. Uriage Frisse reinigingsgel (gelreiniger), €13,90 Gel cleansers zijn meestal doorzichtig en hebben een jelly-achtige consistentie. Een gel cleanser is ideaal voor een huid die last heeft van acne, want ze zijn net iets minder voedend dan andere soorten cleansers. Met een gel cleanser kan je heel goed de overtollige olie en talg van je huid verwijderen, zonder de huid te veel uit te drogen.

  4. Uriage Toléderm Control Gel-melk make-up remover (crème reiniger), €13,90 Een crème cleanser is wat dikker en voedender dan een gel of mousse cleanser. Ideaal voor de droge of gevoelige huid, want ze zorgen voor heel wat hydratatie terwijl ze je huid ook effectief reinigen. Een crème cleanser masseer je in op de droge huid, en verwijder je daarna met water.


Het Reinigende Schuimwater van Uriage is een mousse cleanser met bio-Edelweissextract, dat de huid hydrateert en kalmeert.


Een mousse reiniger kan soms wat uitdrogend zijn, en daarom had ik al heel lang geen mousse meer gebruikt. Ik was dus benieuwd!


Mijn huid voelt schoon en fris, maar ik heb na het reinigen wel zeker een crème nodig om te hydrateren.

Als eerste test gebruikte ik hem op zich, dus zonder eerst mijn make-up weg te halen. Hij reinigt redelijk goed, maar ik zou niet durven zeggen dat je aan enkel dit schuimwater genoeg hebt. Zeker als je waterproof make-up draagt, raad ik aan om te starten met een micellair water. In combinatie met een micellair water werkt hij wel perfect. Mijn huid voelt schoon en fris, maar ik heb na het reinigen wel zeker een crème nodig om te hydrateren. Uiteraard ga ik na het reinigen meteen verder met mijn huidverzorgingsroutine, maar toch vind ik het net iets fijner als mijn huid na het reinigen ook al gehydrateerd aanvoelt.De tweede reiniger is de Olie Make-up remover. Een zachte olie die de huid beschermt tegen uitdroging dankzij plantaardige zonnebloem-, jojoba- en cranberryolie, die bekendstaan voor hun verwekende en voedende eigenschappen.


Ik ben bevooroordeeld, ik weet het: ik heb een voorliefde voor olie om mijn huid te reinigen. Het voelt gewoon zo zalig op je huid, en mijn huid reageert er altijd goed op.


Achteraf voelt mijn huid schoon én gehydrateerd. Een zalig gevoel.

Ik gebruikte de Olie Make-up remover eerst alleen, zonder micellair water, en wauw! De olie haalt al mijn make-up zonder problemen weg. Ja, wat had ik je gezegd? Mijn huid en oliereinigers, dat werkt gewoon altijd. Ik masseer de olie goed in, geef mijzelf een snelle gezichtsmassage, en spoel af. Achteraf voelt mijn huid schoon én gehydrateerd. Een zalig gevoel. Ik heb de Olie Make-up Remover de hele maand alleen gebruikt, en dat werkte perfect.Gel cleansers doen mij zo hard denken aan mijn tienerjaren. Ik had een ontzettend vette huid met veel acne, dus ik gebruikte altijd gel cleansers. Een heel goed gevoel krijg ik er niet bij, want de cleansers toen waren altijd heel uitdrogend. Oké, dat is al wel 15 jaar geleden, en ik gebruikte waarschijnlijk producten van een heel ander merk, dus ik wil deze Frisse Reinigingsgel van Uriage heel graag een kans geven.


Mijn huid voelt echt verfrist achteraf, en véél minder droog dan ik had verwacht.

Fris is een goed woord om de ervaring met deze gel te omschrijven. Mijn huid voelt echt verfrist achteraf, en véél minder droog dan ik had verwacht. Ik denk dat de gel zelfs fijner aanvoelt dan de mousse voor mijn huid. Verder ben ik onder de indruk van hoe goed hij mijn make-up weghaalt, ik zou zelfs geen extra micellair water nodig hebben. Dat doet hij goed!


Ten slotte stapte ik over naar het product met de langste naam: de Toléderm Control Gel-Melk Make-up remover. Ik weet dat ik hem eerder een crème cleanser noemde, maar het is een beetje een tussengeval. Het is een melk-achtige gel (ik weet dat het wat vreemd klinkt) die je niet hoeft af te spoelen. Ik zou hem dus ergens tussen de crème-cleansers, gel-cleansers en micellair waters steken.


De gel-melk voelde heel fijn aan op mijn huid, en haalde verrassend goed al mijn make-up weg met het grootste gemak.

Ik was heel benieuwd naar deze cleanser omdat je hem niet moet afspoelen. Ergens leek het me raar, maar dan besefte ik dat je een micellair water ook niet afspoelt, en dat werkt prima. Ik gebruikte mijn herbruikbare wattenschijfjes om hem aan te brengen en in te werken. De gel-melk voelde heel fijn aan op mijn huid, en haalde verrassend goed al mijn make-up weg met het grootste gemak. Achteraf voelt mijn huid niet trekkerig of droog aan. Ik ben te spreken!Conclusie


Ik moet toegeven: eigenlijk heb ik nog nooit een product van Uriage gebruikt waar ik echt niet tevreden over ben. Het is echt een van mijn favoriete merken als het op skincare aankomt! Deze cleansers zijn stuk voor stuk fijn, en de reden waarom ik de ene wat beter vind dan de andere heeft meer met mijn huid te maken dan met de kwaliteit van de producten.


Ben je nog op zoek naar een milde maar effectieve cleanser? Dan kan ik je deze cleansers zeker aanbevelen. Mijn persoonlijke favoriet is de Olie Make-up remover, maar kies je cleanser op basis van jouw huidtype - dan kan je niet misgaan!Hoe reinig jij het liefst je huid?

 

P.S.: Volg je me al?


コメント


bottom of page